А MAGYARORSZÁGI SZERBEK NÉPRAJZA_ HELYZETKÉP ÉS TÁVLATOK ) – 2013

(Szerk.:) Lásztity Péró – Mladena Prelić: A magyarországi szerbek néprajza: helyzetkép és távlatok – (szerb nyelvű kiadvány, magyar és angol nyelvű összefoglalóval)

Budapest, 2013

A magyarországi szerbek néprajza: helyzetkép és távlatok című kiadvány az azonos címmel, 2010 november 19-20-án Budapesten, a budapesti Szerb Intézet szervezésében és a Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia Etnológiai Intézetének, valamint a Magyar Néprajzi Társaság Nemzetiségi Szakosztályának társszervezésében megtartott tudományos konferencia előadásait tartalmazza. A konferencia célja az volt, hogy a magyarországi szerbek körében végzett etnológiai és néprajzi kutatások eddigi eredményeit kritikailag összegezze. A konferencián a hazai délszláv nemzetiségek néprajzának képviselői, csak úgy mint a Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia Etnológiai Intézetének tagjai (Marija Kiš, Dušan Drljača, Đuro Šarošac, Đuro Franković) is képviseltették magukat. A kötet szerkesztői Mladena Prelić (Etnografski institut SANU), Lásztity Péró (Szerb Intézet).
A kötet szerb nyelvű kiadásban jelent meg melynek a végén magyar, illetve angol nyelvű összefoglaló található.

A kiadvány megvásárolható a Szerb Intézetben (Budapest, V. kerület, Veres Pálné u. 19. II. emelet – Tökölyanum épülete; tel.:+36-1-782-1639, e-mail: info@srpskiinstitut.hu)