MEGJELENT A „NEMZETISÉGEK ÉS TÖRVÉNYHOZÁS MAGYARORSZÁGON” C. KONFERENCIAKÖTET

2018. március 19-én az Országgyűlés Magyarországi nemzetiségek bizottsága „Nemzetiségek és törvényhozás Magyarországon” címmel a dualista magyar állam nemzetiségi törvénye megalkotásának 150. évfordulója alkalmából rendezett konferenciát. A konferencia előadói törvény létrehozásának körülményeiről és annak nemzetiségek részéről érkezett fogadtatásáról beszéltek. A tudományos tanácskozás egyik részében pedig az 1993. évi nemzetiségi törvényt és körülményeit tárygalták.

A tudományos konferencia előadói a következők voltak: Melkovics Tamás, Hermann Róbert, Szarka László, Cieger András, Kovács Kálmán Árpád, Doncsev Toso, Szalayné Sándor Erzsébet és nem utolsó sorban Lásztity Péró, intézetünk igazgatója.

A megjelent kiadvány a konferencián tartott előadások szerkesztett változatát tartalmazza, amelyeket a következő szerzők a témához kapcsolódó cikkei egészítettek ki: Nagy Mariann, Vesztróczy Zsolt, Goran Vasin, Molnár Ferenc, Demmel József és Dobos Balázs. A konferencia fővédnöke Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke volt.