HAMAROSAN ÚJRANYOMÁSRA KERÜL DR. VUKOSZÁVLYEV ZORÁN „SZERB ORTODOX TEMPLOMÉPÍTÉSZET MAGYARORSZÁGON” CÍMŰ KÖNYVE

2014-ben a budapesti Szerb Intézet és a TERC kiadó együttműködésével egy kivételes könyv került kiadásra: Dr. Vukoszávlyev Zorán: „Szerb ortodox templomépítészet Magyarországon” címmel.
Egy gazdagon illusztrált, keményborítójú, kétnyelvű (szerb–magyar), 432 oldalas kötetről beszélünk, amelyben közel 700 színes fotó és reprodukció látható. A magyarországi szerb templomépítészet történeti fejlődésének nyomon követésével, az olvasók a Budai Szerb Egyházmegye jelenlegi fennhatósága alá tartozó 46 templom és kápolna leírásáról olvashatnak, valamint a kötet végén, táblázatos formában további 33 magyarországi templomról, amelyek más ortodox egyházmegyék, felekezetek, illetve állami intézmények tulajdonába kerültek vagy lebontásra ítéltettek. Az igényesen kivitelezett kiadványnak köszönhetően, méltó módon kerül bemutatásra a magyarországi szerb művészeti és kulturális örökség, nemcsak a szerb, hanem a magyar olvasók számára is.

A várt érdeklődés miatt, 2019-re a kiadvány összes példánya elfogyott, melynek következtében sajnos nem tudtunk eleget tenni a potenciális vásárlóink igényeinek. Ennek okán úgy döntöttük, hogy megfelelő példányszámmal újra kiadjuk a könyvet.

A Bethlen Gábor Zrt. által kiírt pályázat és a magyarországi szerb önkormányzatok segítségével sikerült biztosítanunk az utánnyomáshoz szükséges költségeket, melynek köszönhetően 2021. december 31-ei határidővel elkészülnek az új kiadványok.

Ezúton is köszönjük szépen támogatóinknak, hogy hozzájárultak a projekt sikeres megvalósulásához!

A kiadványról bővebben itt olvashatnak: