FOLYAMATBAN A ROLL-UP VÁNDORKIÁLLÍTÁS MEGJELENTETÉSE

A Bethlen Gábor Zrt. által kiírt, a tavalyi évre vonatkozó nemzetiségi kulturális pályázatok alapján 2022. elejéig van lehetőség a nyertes pályázatok elszámolására, így a budapesti Szerb Intézet által beadott pályázat „Szerb-magyar kultúrális kapcsolatok témakörében vándorkiállítás készítése és bemutatása” c. projekt megvalósulására is.*

A projekt középpontjában két olyan téma feldolgozása és bemutatása áll, amelyeken az Intézet több éve dolgozik. Az első téma Tököly Száva (Sava Tekelija) életét és munkásságát, míg a második téma az I. világháború alatt Szerbiában szolgált magyar festőket mutatja be.

A projekt kidolgozásán és megvalósulásán Lásztity Péró, a budapesti Szerb Intézet igazgatója és Bada Zoltán, történész dolgozik.

* A pályázat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából meghirdetett, 2021. évi nemzetiségi kulturális kezdeményezések pályázat keretében valósul meg.
Pályázati azonosító: (NKUL-KP-1-2021/1-002197) Szerb-magyar kultúrális kapcsolatok témakörében vándorkiállítás készítése és bemutatása