ANCSEE NETWORK TALÁLKOZÓJA- ZOBNATICA

2022. április 1-3-ig tartották meg Zobnaticában (Andrásnépén) a Délkelet-Európai Együttműködés Akadémiai Hálózata (The Academic Network for Cooperation in Southeast Europe – röviden ANCSEE Network) találkozóját. A program szervezője a belgrádi Társadalomtudományi Intézet és az Akadémiai Együttműködési Hálózat Délkelet-Európában.

A találkozó célja az volt, hogy a résztvevők tárgyaljanak az ANCSEE Network fejlődéséről, fenntarthatóságáról és jövőbeli terveiről, valamint a közös munka elősegítéséről és az együttműködési hálózat intenzitásáról.

A hálózatot a belgrádi intézet mellett, a ljubljanai Nemzetiségi Kérdések Intézete, a zágrábi Politikatudományi kar, a podgoricai Politikatudományi kar és a szkopjei Felsőfokú tanulmányok Központja alapította.

A tanácskozáson a meghívott előadók mellett Lásztity Péró, a Szerb Intézet igazgatója is részt vett. Az eseményen szó esett a Szerb Intézet és a Hálózat közötti együttműködésről, közös projektekről, valamint a Hálózat szervezői által tervezett további programokról és az igazgató úr azokon való részvételéről.

Az említett Hálózat elsősorban kisebbségvédelemmel, a nemzeti és etnikai kisebbségek jogi és egyéb helyzetével foglalkozik.

Szerb nyelvű program: