JAKOV IGNJATOVIĆ – 200

Folyamatban a tárgyalások Jakov Ignjatović születésének 200. évfordulója alkalmából

A Szerb Intézet és a Matica Srpska szervezésében, valamint Szentendre Város, a helyi Szerb Nemzetiségi Önkormányzat és a Szentendrei Szerb Klub, a Fővárosi Szerb Önkormányzat, a Zuglói Szerb Önkormányzat – Budapest XIV. kerület, a Magyarországi Szerb Színház és más szerb nemzetiségi önkormányzat szervezésében kerül megrendezésre 2022. december 7 -8-án a Jakov Ignjatović 200 emlékkonferencia. A program a 200 éve született szerb realista író (Szentendre, 1822-Újvidék 1889) munkásságának és irodalmi életének szentel figyelmet.

Az előzetes program szerint december 7-én egész napos tudományos konferenciát tartanak Jakov Ignjatovićról, amelyet a Magyarországi Szerb Színház zenés-irodalmi programja zár majd. Míg december 8-án Jakov Ignjatović születésének évfordulója tiszteletére nemzetközi irodalmi találkozót tartanak szerb, román, horvát és magyarországi szerb írók részvételével.

A program után a Matica Srpska delegáció és a találkozó résztvevőinek látogatását tervezik Jakov Ignjatović szentendrei szülőházába.

A szervezők a program résztvevőinek és látogatóinak visszaigazolását az info@srpskiinstitut.hu email címre várják.

HIVATALOS PROGRAM HAMAROSAN!